Att se proffsig ut på sin hemsida och på sociala medier är något som alla företagare strävar efter, och jag är säker på att du är en av dem. Det finns flera vägar dit, men en sak går det inte att komma undan: Du behöver bilder som är av hög kvalitet som visar kunden vem du är. Du behöver en fotograf!

Men fotografer är precis som människor är i allmänhet: Olika. Vi har alla olika specialiteter och expertområden, och personkemin mellan dig och din fotograf är också av stor vikt. Så hur ska du kunna veta vilken fotograf som är bäst för just dig? Här kommer mina 5 bästa tips! Vill du ta reda på om jag är rätt fotograf för dig? Välkommen att kontakta mig! https://viktoriadavidsson.se/kontakt/

1: Börja med att titta på andra företags bilder, hittar du några du gillar lite extra? Kolla upp vem fotografen är. På sociala medier brukar man ofta tagga fotografen i bilderna. Du kan också skicka ett meddelande till personen som har lagt upp bilden och fråga vem som har tagit den. Jag lovar att både fotografen och den som är med på bilden kommer att bli glada då!  

2: Titta på bilder som fotografen tagit tidigare. Det här ger dig en känsla för fotografens stil och du kan bilda dig en uppfattning om det är den typen av bilder du vill ha. Hur det kan gå tillväga rent konkret:  Ofta har fotografen ett gäng bilder presenterade på sin hemsida, och du kan också be om att få titta på en portfolio från tidigare plåtningar.

3: Kontakta fotografen! De flesta fotografer tar gärna ett telefonmöte med intresserade kunder. På det sättet får du chansen att känna efter om ni klickar, om personkemin stämmer. Gör den det är det bara att boka och köra!

4: Är det viktigt att fotografen finns nära dig geografiskt? Det beror på om fotografen reser i jobbet eller inte. Jag tex är väldigt flexibel och gör jobb över hela Sverige. Det måste inte alltid vara dyrt att anlita en fotograf som bor i en annan stad än dig. Jag brukar ”samla ihop” flera jobb och göra dom jobben på samma resa för att spara in på resekostnaderna.

5: Många fotografer är specialiserade inom ett visst område som tex företagsporträtt, bröllop och barnfoto. Mitt tips är att välja en fotograf som är van vid att ta den typ av bilder som just du vill ha.

De flesta fotografer är kreativa och klarar av att fotografera det mesta men om man är van vid att göra en viss typ av bilder så har man ofta väldigt smarta lösningar och vet mer om vad kunden behöver för bilder. Vilken typ av bilder som är mest användbara och vilka bilder som kanske är supersnygga men inte har något direkt användningsområde. Om du väljer en fotograf som är specialiserad på just de bilder du behöver kommer du få superbra bilder som du kan använda om och om igen.