En av de vanligaste frågor jag får inför en fotografering är: Vad ska jag ta med mig?

Därför har jag skrivit ihop mina allra bästa tips på smarta saker att ta med sig när du ska fotograferas.

1: En liten spegel – så att du kan se hur du ser ut. Håret tex kan vara bra att titta till ibland, det rör ju på sig och även om fotografen tycker att det ser bra ut så kanske det inte ligger precis så som du vill att det ska ligga.

2: Puder – det blir snabbt varmt framför fotolamporna och då kan svetten börja pärla sig i pannan, då är det toppen att matta ner det med lite puder. Jag har alltid med mig extra puder men för många känns det bättre att ha med sig sitt eget.

3: Läppglans – Läpparna kan lätt se torra ut på bild så ett cerat eller läppglans är alltid bra att ha med sig så att du kan smörja in dina läppar. Du väljer själv om du vill ha ett med färg eller ett neutralt.

4: Lite extra smink – Om det är flera bilder som ska tas, klädbyten osv kan det vara bra att ha med sig lite extra smink så att du kan bättre på under dagen.

5: Ombyte – Det är alltid bra att ta med ett ombyte! Även om du bara ska ta en bild. Ibland kan man tycka att man har valt de bästa kläderna men när man sen ser sig själv på bild undrar man hur man tänkte 🙂 Det har nog hänt oss alla. Plus att man vet ju aldrig när olyckan är framme och man råkar spilla kaffe över sin vita blus…

6: Hårborste eller kam – Bra att ha så att du kan fixa till håret mellan klädbytena.

7: Ett glatt humör! Det kan låta klämkäckt men det här är nästan viktigast av allt. Du vill ju att du ska se äkta och genuin ut på bilderna och då hjälper det alltid om man är på bra humör från början.

Överkurs:

Ett litet mellanmål om bilderna tas ute i naturen och det är långt till närmsta butik/café. Det gäller att ha energi när du fotograferas så att det där äkta leendet kommer fram!

Din favoritmusik – Om du har lättare att slappna av och komma i stämning när du lyssnar på din favoritmusik så ta med den!